Roots onderzoekt en adviseert bij regionaal-economische ontwikkeling en de ontwikkeling van vastgoed.

AD Rotterdam bericht over Roots Vastgoedbarometer

Begin augustus 2014 werden de resultaten van de Roots Vastgoedbarometer over het eerste halfjaar van 2014 gepresenteerd. Hieruit bleek dat de Noordvleugel van de Randstad het sterkst van het (prille) herstel op de woningmarkt had geprofiteerd. Tegelijkertijd bleken de huizenprijzen in Rotterdam en Den Haag in het eerste halfjaar van 2014 (nog) te zijn gedaald. Reden voor AD Rotterdam om in haar krant van 25 augustus 2014 dieper op de situatie op de Rotterdamse vastgoedmarkt in te gaan.

Uit de Roots Vastgoedbarometer over het eerste halfjaar van 2014 bleek dat er voor het eerst sinds 2011 landelijk weer sprake was van stijgende huizenprijzen. Op de commerciële vastgoedmarkt daalden de prijzen nog. Zowel de huizenmarkt als de commerciële vastgoedmarkt lieten daarbij grote regionale verschillen zien. Waar bijvoorbeeld in Amsterdam e.o. de huizenprijzen gemiddeld met 5,5% stegen, daalden op de Rotterdamse en Haagse woningmarkt de prijzen nog.

In het AD Rotterdam van 25 augustus geeft Gilbert Bal van Roots Beleidsadvies aan ook vertrouwen te hebben in een toekomstig herstel op de Rotterdamse vastgoedmarkt. “Over de gehele linie stijgt in Rotterdam het aantal transacties enorm. Qua woningen zien we zelfs een stijging van bijna vijftig procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Landelijk was er sprake van een toename met 41 procent.”

Het totale artikel is te raadplegen via de volgende link. Lees hier meer over de Roots Vastgoedbarometer van het eerste halfjaar van 2014. Op de pagina Vastgoedadvies worden van 17 regio’s in Nederland de meest recente uitkomsten per indicator getoond.