Roots onderzoekt en adviseert bij regionaal-economische ontwikkeling en de ontwikkeling van vastgoed.

Economische Verkenning Rotterdam 2019

Op 4 maart jl. presenteerde de gemeente Rotterdam de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2019. Jaarlijks geeft de EVR een beeld van de laatste cijfers, trends en ontwikkelingen in de Rotterdamse economie. Voor de editie van 2019 schreef Gilbert Bal van Roots Beleidsadvies samen met Sergej Bulterman van Bureon twee essays. Eén over de spanning tussen wonen en maakindustrie en één over de lessen die Rotterdam van andere steden kan leren als het gaat om de groei van de stad. De twee essays zijn gepubliceerd in het magazine van de EVR.

Uit het essay over de maakindustrie blijkt dat een goede strategie voor de huisvesting van maakbedrijven essentieel is om de ontwikkeling van de sector te ondersteunen en te stimuleren. Uit het tweede essay blijkt dat de groeiende aantrekkelijkheid van Rotterdam in de eerste plaats een kans is, maar tegelijkertijd om forse investeringen in infrastructuur en nieuwe woon-werkmilieus vraagt.

Wilt u de twee essays lezen zoals die in het magazine van de EVR zijn gepubliceerd? Kijk dan hier voor het essay over de maakindustrie en hier voor het essay over lessen die Rotterdam kan leren van andere steden. Meer informatie is te vinden in de twee achtergrondartikelen: maakindustrie en lessen.

De belangrijkste resultaten van de EVR 2019 zijn samengevat in deze video. Meer informatie over de EVR 2019 vindt u hier.